Selda Ekiz


Foto av Selda Ekiz

Selda Ekiz kommer til Kollektivkonferansen 2021 som årets programleder!

«Selda var fantastisk! Tror det må være den best forberedte, oppgående, stemningsskapende konferansieren jeg noen gang har sett. Terningkast 6. Kom til og med gjennom skjermen. – Deltager Kollektivkonferansen 2020

Hun har en mastergrad i fysikk, vant Mensaprisen 2019 og kan vise til flere gullruten-nominasjoner. I 2013 ble hun kåret til årets beste kvinnelige programleder.

Selda Ekiz har i løpet av de siste årene blitt en av Norges mest folkekjære og populære programledere. Og det er ikke så rart, for hun har siden 2011 engasjert og underholdt Norges befolkning gjennom TV-programmene Newton, Barn Ingen Adgang, Påskemorgen, Klassequizen, Anno og Alle mot 1.

I 2016 ble hun også utnevnt som æresalumn ved Universitet i Bergen. Det var her hun tok mastergraden sin i fysikk, og fant lidenskapen for vitenskapsformidling. Hun er brennende opptatt av klimaendringer og miljø, og gleder seg til å være programleder for årets Kollektivkonferanse. Mennesket og mobilitet er et spennende tema som favner et bredt spekter innenfor mobilitet, teknologi og bærekraftig bevegelsesfrihet.