Ketil Solvik-Olsen


Portrett Kjetil Solvik Olsen

Ketil deltar i rundebordsamtalen om

«Hvordan samarbeider vi smartere om fremtidens mobilitet?»

Ambisjonene om bærekraftig mobilitet for alle er høye. Vi blir flere og flere, og veksten skal utelukkende løses med kollektiv, sykkel og gange. Hvordan skal vi nå målene når den offentlige lommeboka bare har midler til deler av ambisjonene? Hvordan får vi til de gode samarbeidene på tvers i det offentlige og legger til rette for for private initiativ? Til denne samtalen har vi samlet et panel med sterke meninger, og gode ideer til hvordan vi kan få til mer for mindre.

Ketil Solvik-Olsen er daglig leder i Seabrokers Fundamentering, og inititativtaker til Drill&Drive konseptet som utvikles sammen med lokale aktører på Jæren. Han er styremedlem i Mobility Forus som tester ut autonome busser, og styreleder i Steer som utvikler systemer for autonome dumpere i gruvenæringen. Han har i tillegg styreverv i en rekke startup selskap innen teknologi, sikkerhet, miljø og transport.

Solvik-Olsen har lang politisk fartstid og var samferdselsminister i fem år fra 2013-2018. Han likte godt kombinasjonen mellom forbedring av fysisk infrastruktur og utvikling av teknologiske løsninger for bedre transportflyt og redusert miljøbelastning. Han var fra 2005 til 2011 medlem av Stortingets energi- og miljøkomité, og fra 2011 til 2013 i finanskomiteen. Han er i dag 1. nestleder i Frp.

Han har fra sin oppvekst på bensinstasjon på Bryne funnet sitt hjem i bredden av samferdselstemaer, og tidligere jobbet i rederiet Leif Höegh & Co, Møller-gruppen, Hydrolift Smart City Ferries og OSM Aviation. Han er ivrig syklist og dyrker bilhobby. Solvik-Olsen har mastergrad i økonomi fra University of Toledo i Ohio i USA.