Inga Strümke


inga_strumke_20201_Edit_MonaHauglid (1) Kvadrat

Møt Inga Strümke på Kollektivkonferansen 2023

Vi spør Inga; Hvorfor bør alle vi som jobber med mobilitet være opptatt av AI/KI? 

Få med deg hele intervjuet i parallellsesjon 2: «AI for bedre mobilitet: Fra buzzword til praksis»

Inga Strümke er førsteamanuensis og forsker innen kunstig intelligens ved Norwegian Open AI Lab på NTNU. Boken hennes Maskiner som tenker kom ut våren 2023 og ble en umiddelbar nasjonal bestselger.

Inga har jobbet med ansvarlig AI og algoritmerevisjon i PwC, mottok UiB sin formidlingspris i 2019, ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020, og til en av Norges kvinnelige forbilder innen kunstig intelligens i 2021.

I tillegg til å ha formidlet alt fra relativitetsteori, gravitasjonsbølger og kvantefysikk til statistisk modellering og kunstig intelligens i ulike formater, har Inga engasjert seg sterkt i den nasjonale AI-debatten, har erfaring som internasjonal keynote speaker og holdt TEDx-foredrag om kunstig intelligens. Budskapet hennes er at det er viktig å være med på AI-utviklingen, men samtidig stille høye krav til forståelse og ansvarlig bruk, og alltid med mennesket i sentrum.

Inga er en aktiv forsker innen maskinlæring, forklarbar kunstig intelligens (XAI) og AI-etikk, med en sterk publikasjonsprofil.

 

Anbefalt: Ønsker du å lære mer om AI/KI? Følg Ukens Aiki på LinkedIn. Aiki – kort om kunstig intelligens med Inga Strümke. Ukentlige videoer med fokus på forskning, anvendelser og konsekvenser av kunstig intelligens. Et samarbeid mellom Videocation.no og Norwegian Open AI Lab ved NTNU