Ida Marie Fottland


Portrettbilde av Ida Marie Fotland

Ida Marie Fotland deltar på Kollektivkonferansen 2023 med innlegget

 «Hva er Flytogets hemmelighet?»

i parallellsesjon 1. «Radikalt kundefokus, hvordan får vi det til i praksis!»

The secret’s in the sauce, sies det, men hva betyr det egentlig når det kommer til Flytoget?

Flytoget har gjennom 25 år jobbet for å flytte flyreisende fra bil til tog, og har bidratt til at kollektivandelen til landets hovedflyplass er på 70 %. Flytoget er i dag et av Norges best likte selskaper, og har gjennom målrettet kundefokus klart å gjøre det å reise med tog attraktivt. Men hvordan har de egentlig gjort det? Hva er Flytogets hemmelighet?

Ida Fottland er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Flytoget, og har med det overordnet ansvar for både intern og ekstern kommunikasjon. Hun vokter over Flytogets omdømme som en hauk, og er som resten av selskapet nerdete opptatt av kunden. Ida er opptatt av at Flytoget skal kommunisere godt, tydelig og troverdig med både omverdenen og egne ansatte, og jobber hver dag for at Flytoget skal få best mulige rammebetingelser.

Ida er utdannet statsviter og hadde tenkt seg en fremtid i UD, men forelsket seg i kommunikasjonsfaget som juniorkonsulent i Geelmuyden Kiese. Hun har et brennende engasjement for god historiefortelling, tydelig kommunikasjon og rette pucker.