Ida Hauge Dignes


Portrett Ida Hauge Dignes

Ida deltar på konferansen sammen med Kristoffer Lium i innlegget;

“Bærekraftig mobilitet for alle”

Hvordan kan bransjen bidra til bærekraftig mobilitet for alle? Vi ønsker å belyse holdninger, verdier og hvordan universell utforming stiller alle på likefot. Vi spør; kan ny teknologi benyttes og hvilket mulighetsrom ligger her?

Ida forteller:

«Jeg er Ida som er kjæreste med Kristofer. Jeg er Ida som er storesøster til Petter og Marte. Jeg er Ida som er politisk aktiv og som har verv og forpliktelser. Og jeg er Ida som er venn med mange og som har det gøy og som må stille opp når det trengs. Dette er mange ulike roller. Kombinasjonen av disse er det som gjør meg til den jeg er. Men for at jeg skal kunne være meg, må jeg også ha frihet til å leve ut de rollene som jeg har blitt tildelt og som jeg har valgt i livet. Slik er det jo for deg også. Du må ha frihet til være den du er.

Så hva er det som gir meg frihet? Det er flere ting. Det er rullestolen min. I avisene leser vi ofte at handikappa er lenka til rullestolen. Det er så langt fra sannheten som det er mulig å komme. Det er jo rullestolen som gir meg frihet til å komme meg rundt.»

Ida Hauge Dignes studerer statsvitenskap på Blinderen. Hun har sammen med Marianne Knudsen, lansert podkasten «Hemma» , der de tar eierskap til ordet «hemma» ved hjelp av humor og alvor.